Recept na skvělé hermelínové krekry

Před nějakým časem jsem objevil tip na rychlé sýrové mlsání. Dá se připravit opravdu rychle a pokud milujete křupavé pochutiny, zamilujete si ho.

Suroviny

  • hermelín
  • koření dle chuti

Hermelín na krekry se snažím kupovat v akci. Na plný plech spotřebujete dvě klasická balení po 120 gramech.

Postup

Hermelín nakrájíte na tenké plátky. Ty pak nasekáte tak, aby výsledný tvar byl zhruba čtverec.

Naskládáte je na plech s pečícím papírem.

    Posypejte kořením podle chuti.

    Dejte péct do trouby na 180 stupnů po dobu cca 15-18 minut.

    Jakmile se sýr propeče do křupava, což poznáte i okem, plech vyndejte z trouby.

    Hermelínové krekry sundejte z plechu. Pokud se některé spojily, oddělejte je od sebe. Já servíruji v misce.

    Zdeněk Dvořák

    Zdeněk Dvořák

    Do blogu si odkládám, cokoliv mě zaujalo. Knížky, bydlení, hry, technika, hudba, finance nebo jídlo. Někdy stručně, někdy podrobně.

    Píšu také další blogy: GeekLife.cz nebo ZdenekDvorak.cz.

    Moje DJ mixy najdete na Mixcloudu.

    Diskuze a zkušenosti

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *